< Terug naar de receptenzoeker

Linguine con gamberetti e capperi

Linguine met garnalen en kappertjes

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Linguine all'Uovo Linguine all'Uovo
  • 690 gram gram Grand'Italia
    Sugocasa Erbe Sugocasa Erbe
  • 500 gram gram
    rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt, de helft kleingesneden rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt, de helft kleingesneden
  • 3 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 2 teentje teentjes
    knoflook, fijngesneden knoflook, fijngesneden
  • 1
    ui, gesnipperd ui, gesnipperd
  • 2 eetlepel eetlepels
    droge witte Martini droge witte Martini
  • 3 eetlepel eetlepels
    kappertjes kappertjes

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Breng een pan water aan de kook.
  2. Stap 2

    Snijd intussen de helft van de garnalen klein. Verhit een hapjespan 2 el olie en fruit de knoflook en ui. Voeg de kleingesneden garnalen toe.
  3. Stap 3

    Blus af met de Martini en laat verdampen. Voeg de Sugocasa Erbe en kappertjes toe, laat 1 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  4. Stap 4

    Bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Stap 5

    Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak de rest van de garnalen gaar.
  6. Stap 6

    Schep de pasta door de saus en serveer met de garnalen.
  7. Stap 7

    TIP Strooi er basilicum over voor wat meer kleur.