Ingrediënten
-
-
-
-
-
-
-
Linguine heeft de lengte van spaghetti en het platte van fettuccine.
-
-
-
-
Bereidingswijze Linguine alle vongole
-
Stap 1
Doe de venusschelpen in een grote pan, schenk de witte wijn erbij en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes koken tot de schelpen open zijn.
-
Stap 2
Haal de venusschelpen uit de pan en zeef het kookvocht. Verwijder de schelpen die gesloten zijn gebleven.
-
Stap 3
Verhit 2 eetl olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en de helft van de peterselie tot de ui glazig is.
-
Stap 4
Voeg het kookvocht van de schelpen toe en kook tot de helft in.
-
Stap 5
Kook de Linguine all’Uovo volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Stap 6
Roer de venusschelpen en de boter door het ingekookte kookvocht en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
-
Stap 7
Giet de Linguine all’Uovo af en meng direct door de saus. Bestrooi met peterselie en versgemalen peper en serveer meteen.