Linguine alle vongole

Linguine alle vongole

(1329)

Dit is de witte variant van pasta met verse venusschelpjes. Ja, als jij dat lekkerder vindt mag er een scheutje room bij. Maar weet: in het oorspronkelijke recept is dat niet het geval.

  • < 40
  • Vis

Ingrediënten

  • Pasta Linguine all'Uovo 500g Grand'Italia

    Linguine heeft de lengte van spaghetti en het platte van fettuccine.

Bereidingswijze Linguine alle vongole

  • Stap 1

    Doe de venusschelpen in een grote pan, schenk de witte wijn erbij en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes koken tot de schelpen open zijn.

  • Stap 2

    Haal de venusschelpen uit de pan en zeef het kookvocht. Verwijder de schelpen die gesloten zijn gebleven.

  • Stap 3

    Verhit 2 eetl olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en de helft van de peterselie tot de ui glazig is.

  • Stap 4

    Voeg het kookvocht van de schelpen toe en kook tot de helft in.

  • Stap 5

    Kook de Linguine all’Uovo volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Stap 6

    Roer de venusschelpen en de boter door het ingekookte kookvocht en breng op smaak met citroensap, zout en peper.

  • Stap 7

    Giet de Linguine all’Uovo af en meng direct door de saus. Bestrooi met peterselie en versgemalen peper en serveer meteen.

Beoordeel dit recept