< Terug naar de receptenzoeker

Lasagne van aubergine met vierkazensaus

Lasagne alle melanzane e Quattro formaggio

Ingrediënten

  • 1 pot potten Grand'Italia
    Besciamella (saus) Besciamella (saus)
  • 8 vel vellen Grand'Italia
    Lasagne Lasagne
  • 800 gram gram Grand'Italia
    Formaggio Formaggio
  • 1 klontje klontjes
    boter boter
  • 1 scheutje scheutjes
    olijfolie olijfolie
  • 1 stuk stuks
    grote aubergine grote aubergines

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Snijd de aubergine in grove stukken. Verhit een pan met een scheut olijfolie en bak de aubergine ca. 2 minuten.
  2. Stap 2

    Vet een langwerpige ovenschaal of cakevorm in met boter. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Bedek vervolgens dun met twee eetlepels formaggiosaus. Leg hierover een laag met lasagnevellen. Breek eventueel de lasagne in stukken zodat kleinere delen hiermee bedekt kunnen worden. Strijk hierover een paar eetlepels formaggiosaus, een laag met auberginestukken en vervolgens een laag met bechamelsaus. Begin vervolgens weer met lasagnevellen, formaggiosaus, aubergine en bechamelsaus totdat alle ingrediënten op zijn. Sluit altijd af met een laag bechamelsaus.
  3. Stap 3

    Stop de schaal in de oven en bak de lasagne in ca. 30-40 minuten beetgaar. Je moet met een vork makkelijk door de lasagne kunnen prikken.