Lasagne "Tiramisu"

Lasagne "Tiramisu"

(2216)

DIt Italiaanse nagerecht is fantastisch voor een diner. Dit Tiramisu toetje (Dolci in het Italiaans) zullen je gasten niet snel vergeten. Een echte winnaar!

 • > 60
 • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Lasagne "Tiramisu"

 • Stap 1

  Breng al roerend 1 liter water aan de kook met 330g suiker, citroengras, de vanillestokjes, gestampte roze peperbessen en de schil van de citroenen. Kook de de siroop 5 minuten , voeg de peren toe en pocheer ca. 10 - 15 minuten in de siroop. Voeg hierna het citroensap toe aan de siroop. Zet de peren in siroop (i nacht)koel weg.

 • Stap 2

  Bekleed een zeef met een schone doek en leg de ricotta erin, hang de zeef boven een bak en laat de ricotta 1 nacht in de koelkast uitlekken. Klop de ricotta los en meng er: een snufje zout, 2 eetlepels suiker, het zaad uit de vanillestokjes en de citroenrasp (beide fijngesneden uit het pocheervocht) en 2 peren (gepureerd) en de mascarpone door. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

 • Stap 3

  Breng een flinke pan water aan de kook met een snufje zout, 2 eetlepels suiker en het citroengras (uit pocheervocht). Leg de bladen in het kokende water en laat de vellen in 12 - 15 minuten gaar koken. Ondertussen de 6 peren in blokjes snijden (laat de blokjes nog even goed uitlekken). Meng de poedersuiker met de cacao en de espressopoeder. Laat de lasagnebladen goed uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en smeer het poedersuikermengsel zorgvuldig over de bladen uit.

 • Stap 4

  Vermeng 3 eetlepels ricottacréme met 1 of 2 eetlepels van het perenstoofvocht en verdeel dit over de bodem van de schaal. Leg hierop achtereenvolgens een laagje lasagne, een klein beetje ricottacreme, de helft van de peren, een beetje ricottacreme en weer een laagje lasagne, ricotta en peren. Dek af met een laag lasagne, het laatste beetje ricotta en bestrooi het gerecht met de gemalen chocolade. Laat ca. 4 uur opstijven in de koelkast.

Beoordeel dit recept