Lasagne met spinazie en zalm

Lasagne con spinaci e salmone

(2294)

Een beroemde variant op de lasagne bolognese is de lasagne verdi. Dit lasagne recept met zalm en spinazie is erg voedzaam en je kan er zelfs een hardegekookt eitje in verwerken. Wil je dat de lasagne iets steviger wordt en mooiere laagjes krijgt? Zorg dan dat de lasagnebladen per laag kruislings worden gelegd.

Heb je ook dit lekkere lasagne recept gemaakt? Laat het ons weten door ons te taggen op Instagram @Granditalianl .

  • < 60
  • Vis

Ingrediënten

Bereidingswijze Lasagne met spinazie en zalm

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200

  • Stap 2

    Vet een ovenschaal in met olijfolie. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Eventueel kun je er tevens een hard gekookt eitje in verwerken.

  • Stap 3

    Breek de zalm in snippers en breng deze op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Schep hierop een dunne laag spinazie. Begin vervolgens met de tweede laag lasagnevellen, daarover een paar lepels bechamelsaus, eenderde van de zalmsnippers en tot slot een laag spinazie. Begin met de derde laag lasagnevellen, bechamelsaus, zalm en spinazie en maak zo 3 lagen. Sluit altijd af met een laag bechamelsaus.

  • Stap 5

    Bak de lasagne ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat je makkelijk met een mes door de lagen snijdt.

Beoordeel dit recept