< Terug naar de receptenzoeker

Lasagne met spinazie en zalm

Lasagne con spinaci e salmone

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Besciamella (saus) Besciamella (saus)
  • 12 vel vellen Grand'Italia
    Lasagne Lasagne
  • 400 gram gram
    verse zalm verse zalm
  • 500 gram gram
    diepvriesspinazie diepvriesspinazie
  • 1 snufje snufjes
    nootmuskaat nootmuskaat
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 1 scheutje scheutjes
    olijfolie olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200
  2. Stap 2

    Vet een ovenschaal in met olijfolie. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Eventueel kun je er tevens een hard gekookt eitje in verwerken.
  3. Stap 3

    Breek de zalm in snippers en breng deze op smaak met peper en zout.
  4. Stap 4

    Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Schep hierop een dunne laag spinazie. Begin vervolgens met de tweede laag lasagnevellen, daarover een paar lepels bechamelsaus, eenderde van de zalmsnippers en tot slot een laag spinazie. Begin met de derde laag lasagnevellen, bechamelsaus, zalm en spinazie en maak zo 3 lagen. Sluit altijd af met een laag bechamelsaus.
  5. Stap 5

    Bak de lasagne ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat je makkelijk met een mes door de lagen snijdt.