< Terug naar de receptenzoeker

Lasagne met kabeljauw

Lasagne al merluzzo

Ingrediënten

  • 1 pak pakken Grand'Italia
    Lasagne Verdi Lasagne Verdi
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Besciamella saus Besciamella saus
  • 1 fles flessen Grand'Italia
    Sugocasa Erbe Sugocasa Erbe
  • 50 ml ml
    droge witte wijn droge witte wijn
  • 400 gram gram
    kabeljauwfilet kabeljauwfilets
  • 2 eetlepel eetlepels
    gedroogde oregano gedroogde oregano
  • 1 handvol handen vol
    fijngesneden basilicum fijngesneden basilicum
  • 1 handvol handen vol
    fijngehakte peterselie fijngehakte peterselie
  • 5 blaadje blaadjes
    laurierblad laurierblaadjes
  • 1 scheutje scheutjes
    olijfolie olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Stap 2

    Verwarm intussen de Sugocasa, voeg de witte wijn, de oregano en de laurierblaadjes toe en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. Verwijder daarna de laurierblaadjes.
  3. Stap 3

    Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel hierover een paar lepels Besciamella saus over en leg hierop een nieuwe laag lasagnebladen. Verdeel de Sugocasa, basilicum, peterselie en vis over de lasagnebladen. Breng op smaak met zout en peper. Maak 3 lagen met alle ingrediënten en dek de laatste laag af met alleen lasagnebladen en Sugocasa. Besprenkel rijkelijk met olijfolie.
  4. Stap 4

    Bak de lasagne ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.