< Terug naar de receptenzoeker

Lasagne met aubergine

Lasagne melanzane

‘Melanzane’ betekent aubergine in het Italiaans en is ook de naam voor een laagjesgerecht van aubergine. Een klassieker, waarop wij een variatie maken. Lees meer over dit verhaal in de Pasta Maestro app!

Ingrediënten

  • 1 pak pakken Grand'Italia
    Lasagne all'Uovo Lasagne all'Uovo
  • 690 gram gram Grand'Italia
    Sugocasa Erbe Sugocasa Erbe
  • 2
    aubergine aubergines
  • 2 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 2 eetlepel eetlepels
    bloem bloem
  • 1
    ui uien
  • 2 eetlepel eetlepels
    basilicum, gehakt basilicum, gehakt
  • 1 eetlepel eetlepels
    gedroogde oregano gedroogde oregano
  • 150 gram gram
    belegen kaas, geraspt belegen kaas, geraspt
  • 200 gram gram
    mozzarella mozzarella
  • peper en zout peper en zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180℃ en snijd de groenten.
  2. Stap 2

    Haal de aubergines door de bloem en bak in 1 dl olijfolie tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Stap 3

    Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui tot deze glazig is, voeg de Sugocasa Erbe, oregano en de basilicum toe en laat 10 min. zachtjes koken.
  4. Stap 4

    Leg een laagje lasagnevellen op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel hierover een laagje saus gevolgd door aubergines, mozzarella en kaas.
  5. Stap 5

    Leg de volgende laag pastavellen er gekruist op en ga in dezelfde volgorde door tot de ingrediënten op zijn. Eindig met mozzarella en kaas.
  6. Stap 6

    Bak de lasagne in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.