< Terug naar de receptenzoeker

Lasagne met aubergine, courgette en mozzarella

Lasagne con melanzane, zucchine e mozzarella

Ingrediënten

  • 8 vel vellen Grand'Italia
    Lasagne Lasagne
  • 1 fles flessen Grand'Italia
    Sugocasa Tradizionale Sugocasa Tradizionale
  • 1 potje potjes
    gegrilde paprika gegrilde paprika
  • 1
    courgette, in dunne plakjes gesneden (in de lengte) courgettes, in dunne plakjes gesneden (in de lengte)
  • 1
    aubergine, in dunne plakjes gesneden (in de lengte) aubergines, in dunne plakjes gesneden (in de lengte)
  • 2 bol bollen
    mozzarella (ca. 125 gr. elk), uitgelekt en in dunne plakjes mozzarella (ca. 125 gr. elk), uitgelekt en in dunne plakjes
  • 70 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 takje takjes
    fijngesneden basilicum fijngesneden basilicum
  • 1 flinke scheut flinke scheuten
    extra vergine olijfolie extra vergine olijfolie
  • 1 snufje snufjes
    zwarte peper zwarte peper
  • 1 snufje snufjes
    zout zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1: Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de courgette- en aubergineplakjes licht in met olijfolie en grilleer ze op de grillplaat.
  2. Tip:

    Door de courgettes en aubergine in lange plakken te snijden bespaar je tijd. Het grillen van veel kleine, ronde plakjes die op de grillpan omgedraaid moeten worden kost zeker meer tijd dan met langere plakjes! Ook goed om te weten: beetgare courgettes zijn lekker, aubergines, in tegendeel, hoor je echt goed gaar te grillen anders is hun smaak en consistentie minder aangenaam.
  3. Stap 2: Lasagne stapelen

    Vet een vierkante ovenschaal (circa 22 x 22 cm) in met olijfolie. Voor een mooi gestapelde lasagne, begin met twee lasagnevellen horizontaal naast elkaar. Verdeel over de lasagnebladen een paar lepels Sugocasa, plakjes courgette, gegrilde paprika, basilicum, een beetje geraspte parmezaan en een laag mozzarellaplakjes. Maak een tweede laag door twee lasagnevellen verticaal op het sausmengsel te leggen, vervolgens Sugocasa, aubergineplakjes, basilicum, gegrilde paprika, mozzarella en parmezaan. Herhaal deze twee lagen nog een keer. Eindig met mozzarella en besprenkel met olijfolie.
  4. Stap 3: Lasagne bakken

    Bak de lasagne ca. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Tip:

    Als je wat gegrilde groenten overhoudt, maak ze aan met olijfolie, balsamicoazijn, zout, peper, verse munt en dungesneden plakjes knoflook en serveer ze als antipasti met brood.