Lasagne met paddenstoelen en walnoten

Lasagne con funghi e noci

(1952)

Naast de klassieke lasagne met vleessaus eten Italianen ook graag deze vegetarische lasagne met paddenstoelen. Als het even kan, gaan ze zelf de natuur in om ze te plukken. Maar ook met paddenstoelen uit de supermarkt wordt-ie heerlijk. Dit heerlijke lasagne recept is zeer smaakvol en als je nog meer smaak wil, voeg je nog wat extra Parmezaanse kaas toe!

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Lasagne all'Uovo 250g Grand'Italia

    Lasagnebladen, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan en vrije uitloopeieren, voor een romige Italiaanse lasagne met heerlijke 'al dente' bite.

  • Pastasaus Funghi Porcini 260g Grand'Italia

    Romige pastasaus met porcini paddenstoelen.

Voedingswaarden

  • Energie

    810kcal

  • Koolhydraten

    46g

  • Eiwitten

    26g

  • Vetten

    56g

Bereidingswijze Lasagne met paddenstoelen en walnoten

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180ºC en snijd de groenten.

  • Stap 2

    Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de knoflook en ui glazig.

  • Stap 3

    Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Doe ze bij de ui en knoflook in de hapjespan. Voeg de Funghi Porcini saus toe en verwarm nog 5 min.

  • Stap 4

    Verdeel een laag lasagnebladen over de bodem van de overschaal. Verdeel er een laagje saus over en bestrooi met een beetje peterselie en walnoten.

  • Stap 5

    Leg vervolgens 2 lasagnebladen kruislings op de saus en verdeel er weer saus, peterselie en noten over. Ga zo door en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

  • Stap 6

    Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Grand'Italia Funghi per Tutti Inspiratie

La Bella Vita tip

Ben je een fan van de aardse smaken van paddenstoelen in een gerecht? De Italianen ook! Lees hier meer over de meest gebruikte paddenstoelen in de Italiaanse keuken. Meer lezen over variëren met lasagne? Hoe je dat doet vertellen we je hier

Funghi porcini - oftewel eekhoorntjesbrood - is een Italiaanse delicatesse. De paddenstoelen zijn stevig, vlezig en smaakvol. Ze worden vaak gedroogd verkocht.
Walnoten zijn gezond en geven het gerecht een lekkere bite.
In Italië noemen ze dit recept Lasagne con funghi e bastione. Omdat het een stevige lasagne is.

Beoordeel dit recept