< Terug naar de receptenzoeker

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten

  • 250 gram gram Grand'Italia
    Lasagne all'Uovo Lasagne all'Uovo
  • 600 gram gram Grand'Italia
    Bolognese Bolognese
  • 400 gram gram Grand'Italia
    Besciamella saus Besciamella saus
  • 5 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 300 gram gram
    rundergehakt rundergehakt
  • nootmuskaat nootmuskaat
  • 3 bol bollen
    mozzarella, in plakjes mozzarella, in plakjes
  • 1 bosje bosjes
    basilicum basilicum
  • 120 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Stap 2

    Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Stap 3

    Vet een ovenschaal in met 1 el olie. Bedek de bodem van de ovenschaal met de lasagnebladen. Verdeel hierover een paar lepels (koude) Bolognese en dek af met een laag lasagnebladen. Verdeel hierover ongeveer 1/3 van de Bolognese, de helft van de Besciamella, een paar plakken mozzarella, de helft van het basilicum en de helft van het gehakt.
  4. Stap 4

    Verdeel er een laag lasagnebladen over. Schep hierop enkele lepels (koude) Bolognese en achtereenvolgens de rest van het gehakt, het basilicum en de Besciamella. Eindig met een laatste laag lasagnebladen, Bolognese en mozzarella.
  5. Stap 5

    Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin in de oven.
  6. Serveertip

    Lekker om te garneren met een paar blaadjes basilicum.