Lasagne al forno

Lasagne al forno

(686)

Is het nu lasagne of lasagna? Geniet van deze lekkere variant met Besciamella saus en Sugocasa Piccante, voor een pittige twist. Door een pot Besciamella saus te gebruiken is deze lasagne nog sneller klaar! 

Dit lasagne recept is al jarenlang favoriet bij velen.
Heb jij ook dit lekkere lasagne recept gemaakt? Laat het ons weten en tag ons op Instagram! @Granditalianl

  • < 60
  • Vlees

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    784kcal

  • Koolhydraten

    65g

  • Eiwitten

    41,7g

  • Vetten

    38,3g

  • Vezels

    6,8g

Bereidingswijze Lasagne al forno

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snijd ondertussen de groenten.

  • Stap 2

    Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, ui, blokjes wortel en de peterselie toe en bak al omscheppend ca. 2 minuten mee op hoog vuur.

  • Stap 3

    Voeg de Sugocasa Piccante toe, roer goed door en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 30 minuten zachtjes sudderen.

  • Stap 4

    Leg een laag lasagnebladen op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal.

  • Stap 5

    Verdeel hierover een laagje gehaktsaus gevolgd door een laagje Besciamella.

  • Stap 6

    Leg vervolgens de volgende lasagnebladen gekruist op de eerdere lasagnebladen met saus. Ga zo door en eindig met een laagje Besciamella.

  • Stap 7

    Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

  • Stap 8

    Bak de lasagne in de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.

Recept Lasagne al forno Grand'Italia
Beoordeel dit recept