< Terug naar de receptenzoeker

Lasagne al forno

Lasagne al forno

Is het nu lasagne of lasagna? Geniet van deze lekkere variant met besciamella saus terwijl je je gasten het verschil uitlegt. Te veel werk? Dan koop je de saus kant en klaar. Lees het verhaal in de Pasta Maestro app en maak het recept.

Ingrediënten

  • 1 pak pakken Grand'Italia
    Lasagne all'Uovo Lasagne all'Uovo
  • 690 gram gram Grand'Italia
    Sugocasa Tradizionale Sugocasa Tradizionale
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Besciamella (saus) Besciamella (saus)
  • 400 gram gram
    rundergehakt rundergehakt
  • 1 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 1
    winterpeen in blokjes winterpeen in blokjes
  • 2 tenen tenen
    knoflook, gepeld knoflook, gepeld
  • 1
    ui, gepeld en fijngesneden uien, gepeld en fijngesneden
  • 1 plantje plantjes
    peterselie, fijngesneden peterselie, fijngesneden
  • 100 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en snijd ondertussen de groenten.
  2. Stap 2

    Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, ui, blokjes wortel en de peterselie toe en bak al omscheppend ca. 2 minuten mee op hoog vuur.
  3. Stap 3

    Voeg de Sugocasa toe, roer goed door en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
  4. Stap 4

    Leg een laag lasagnebladen op de bodem van een met olie ingevette ovenschaal.
  5. Stap 5

    Verdeel hierover een laagje gehaktsaus gevolgd door een laagje Besciamella.
  6. Stap 6

    Leg vervolgens de volgende lasagnebladen gekruist op de eerdere lasagnebladen met saus. Ga zo door en eindig met een laagje Besciamella.
  7. Stap 7

    Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  8. Stap 8

    Bak de lasagne in de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.