Pastasalade met tonijn en pesto

Insalata al tonno e pesto

(545)

Deze pastasalade is heerlijk fris door de combinatie van tonijn en kappertjes. Wij gebruikten hiervoor de Rio Mare tonijn in olijfolie 160g. De Pesto alla Genovese en zongedroogde tomaten geven het een extra bite. Een perfect pastasalade voor op een warme dag. 

  • < 20
  • Vis

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    890kcal

  • Koolhydraten

    71,9g

  • Eiwitten

    24,3g

  • Vetten

    54,7g

  • Vezels

    11,5g

Bereidingswijze Pastasalade met tonijn en pesto

  • Stap 1

    Kook de Mini Penne volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Dit voorkomt dat de pasta plakkerig wordt.

  • Stap 2

    Meng de Pesto alla Genovese door de pasta.

  • Stap 3

    Meng alle overige ingrediënten in een andere kom.

  • Stap 4

    Voeg de ingrediënten toe aan de koude pasta pesto en meng het geheel.

  • Stap 5

    Varieer eens met 100% volkoren pasta, door de Mini Penne te vervangen door Mini Penne Integrali.

Recept Pastasalade met tonijn en pesto Grand'Italia

Wist je dat je voor een koude pastasalade de gekookte pasta anders behandelt dan voor een warm pastagerecht? Dat heeft alles te maken met het zetmeel dat de pasta plakkerig maakt. De ene keer is dat handig, de andere keer juist niet. Voor een koude pastasalade raden we aan de gekookte paste koud af te spoelen. Daarmee voorkom je dat de pasta verder door gaart, maar verwijder je ook het vrijgekomen zetmeel. 

Je kunt de Grand'Italia Mini Penne Tradizionali ook vervangen door onze Salade Pasta's (Volkoren Fusilli, Penne of Casarecce). Deze behouden altijd een heerlijke 'al dente' bite. 

Beoordeel dit recept