< Terug naar de receptenzoeker

Pastasalade met tonijn

Insalata di pasta al tonno

Spoel je pasta nu wel of niet af na het koken? De ene keer is het handig, de andere keer juist niet. Lees de tips in de Pasta Maestro app en probeer het uit met deze pastasalade met tonijn.

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Mini Penne Mini Penne
  • 1 eetlepel eetlepels Grand'Italia
    Capperi (kappertjes) Capperi (kappertjes)
  • 150 gram gram Grand'Italia
    Pomodori Secchi (zongedroogde tomaten) Pomodori Secchi (zongedroogde tomaten)
  • 150 gram gram
    zwarte olijven, kleingesneden zwarte olijven, kleingesneden
  • 1 blik blikken
    ansjovisfilets, kleingesneden ansjovisfilets, kleingesneden
  • 1 groot blik blikken
    tonijnfilet, met de vork kleingemaakt tonijnfilet, met de vork kleingemaakt
  • 100 ml ml
    olijfolie olijfolie
  • hand handen
    basilicum, gescheurd basilicum, gescheurd
  • 4
    tomaten, zaadlijsten verwijderd en in stukjes tomaten, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
  • bosje bosjes
    rucola, kleingesneden rucola, kleingesneden
  • 2 eetlepel eetlepels
    pijnboompit pijnboompitten
  • 1 eetlepel eetlepels
    citroensap citroensap
  • snufje snufjes
    zout en peper zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de Mini Penne volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  2. Stap 2

    Meng alle ingrediënten voor de tapenade door elkaar.
  3. Stap 3

    Voeg naar smaak peper en zout toe, en meng door de koude pasta. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe.