Gnocchi alla caprese

Gnocchi met mozzarella, tomaat en basilicum

Genieten van een thuisdiner? Blijf lekker koken. Maak bijvoorbeeld deze Gnocchi alle Caprese uit de oven. Een heerlijk gnocchi recept met gesmolten mozzarella en tomaatjes. Perfect voor een heerlijke zonnige dag!

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    530kcal

  • Koolhydraten

    85g

  • Eiwitten

    14g

  • Vetten

    14g

Bereidingswijze Gnocchi alla caprese

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • Stap 2

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 3

    Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de steeltjes fijn. Scheur de mozzarella in stukjes.

  • Stap 4

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui samen met de fijngesneden steeltjes basilicum 4 min. op laag vuur. Voeg de Basilico toe en verwarm 4 min.

  • Stap 5

    Haal de pan van het vuur en roer de gnocchi en de cherrytomaten erdoor. Schenk het gnocchimengsel in een ingevette ovenschaal en leg de mozzarella erop.

  • Stap 6

    Bak de gnocchi 15 min. in de voorverwarmde oven.

  • Stap 7

    Garneer met basilicumblaadjes en serveer direct.

Kooktip bij Gnocchi alla caprese

Wil je meer groenten?
Serveer er een groene salade bij. Of voeg een in stukjes gesneden courgette toe aan de gnocchi voordat het gerecht de oven in gaat.

Meer recepten met Gnocchi? Probeer dan ook eens Gebakken Gnocchi met Pesto Rosso, Mini Gnocchi met gegrilde groenten of Gnocchi alla Genovese

Tip

Veel mensen vragen zich af wat gnocchi nu precies is; is het pasta, is het een aardappel? Eigenlijk wordt gnocchi niet gezien als pasta, maar als een Italiaanse knoedel gemaakt van aardappel. Ondanks dat gnocchi officieel geen pasta is, is deze zoals pasta wel perfect te combineren met bijvoorbeeld Grand'Italia Sugocasa Tradizionali, Grand'Italia Pesto alla Genovese en diverse Italiaanse kazen. 

Onze Grand'Italia Gnocchi di Patate zijn gemaakt van 80% aardappel, wat het een heerlijk alternatief maakt voor pasta, aardappels en rijst. Door de luchtige textuur en volle smaak is deze gnocchi uniek en verrassend lekker! De Grand'Italia Gnocchi is ook in een kleinere variant verkrijgbaar: Grand'Italia Mini Gnocchi di Patate. Beiden lenen zich perfect voor het snel bereiden van een heerlijk gerecht!

Beoordeel dit recept