< Terug naar de receptenzoeker

Gevulde auberginerolletjes met gnocchi en pikante saus

Involtini di melanzane ripieni con salsiccia, gnocchi con salsa piccante

Ingrediënten

  • 1000 gram gram Grand'Italia
    Gnocchi di Patate Gnocchi di Patate
  • 2 pot potten Grand'Italia
    Piccante Piccante
  • 6
    aubergine aubergines
  • 8
    varkensworst varkensworsten
  • 16 plak plakken
    Pancetta Pancetta
  • 1 hand handen
    salie salie
  • 1 hand handen
    rozemarijnblaadjes rozemarijnblaadjes
  • 1 teentje teentjes
    knoflook knoflook
  • 1 snufje snufjes
    zout zout
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 1 hand handen
    verse basilicum verse basilicum
  • 200 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 flinke scheut flinke scheuten
    olijfolie olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Snijd de aubergines in de lengte in plakken van circa 2 tot 3 millimeter dikte en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Stap 2

    Pel de knoflook en snijd deze in stukjes. Hak een paar blaadjes salie en de blaadjes van een tak rozemarijn. Meng in een kom handmatig de worsten met de knoflook en kruiden en breng op smaak met zout en peper. Voeg ook 1 eetlepel olijfolie toe om het mengsel smeuïg te maken.
  3. Stap 3

    Schep het vleesmengsel vervolgens op de plakjes aubergine en rol ze op. Bedek elk rolletje met een paar plakken pancetta en zet ze vast met cocktailprikkers. Verhit een flinke scheut extra vergine olijfolie in een pan en bak de auberginerolletjes rondom lichtbruin en gaar.
  4. Stap 4

    Bereid ondertussen de pikante saus en de gnocchi volgens de instructie op de verpakking.
  5. Stap 5

    Breng de Gnocchi na het afgieten op smaak met de warme saus.
  6. Stap 6

    Garneer de Gnocchi met Parmezaanse kaas en verse basilicum en serveer in combinatie met de auberginerolletjes.