Gevulde aubergine uit de oven

Melanzane ripiene al forno

(1729)

Een echte piatti della mamma: gevulde aubergines uit de oven

  • < 60
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pastasaus Sugocasa Tradizionale 690g Grand'Italia

    Sugocasa is een heerlijke basis voor al je Italiaanse gerechten, met verse tomatensmaak van de 1,5kg zongerijpte tomaten.

Voedingswaarden

  • Energie

    357kcal

  • Koolhydraten

    20g

  • Eiwitten

    20g

  • Vetten

    20,1g

  • Vezels

    7,2g

Bereidingswijze Gevulde aubergine uit de oven

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200

  • Stap 2

    Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak een paar sneetjes in het vruchtvlees. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de auberginehelften ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Stap 3

    Laat de aubergines iets afkoelen en schep het vruchtvlees er voorzichtig met een lepel uit. Zorg ervoor dat de schil heel blijft. Hak het vruchtvlees in stukjes en bak het samen met de spekjes in een pan met een scheut olijfolie.

  • Stap 4

    Laat de sugocasa kort uitlekken in een fijnmazige zeef. Bak de spinazie vervolgens ca. 3 minuten totdat deze geslonken is. Roer er de pijnboompitten en de uitgelekte sugocasa door en meng alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en vul hiermee de auberginehelften.

  • Stap 5

    Leg de gevulde aubergines weer terug op de bakplaat, strooi er rijkelijk Parmezaanse kaas overheen en bak het geheel nog eens ca. 10 minuten tot alles gaar en goudbruin is. Laat de aubergines als ze klaar zijn een paar minuten afkoelen voordat ze geserveerd worden.

Beoordeel dit recept