Gegratineerde farfalle met groenten

Farfalle gratinate con le verdure

(954)

Heerlijke farfalle met courgette, aubergine en gesmolten Italiaanse kaas

  • < 50
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Farfalle Tradizionali

    Farfalle is het Italiaanse woord voor vlinders, waarmee de strikvormige pasta wordt omschreven.

Bereidingswijze Gegratineerde farfalle met groenten

  • Stap 1

    Kook de farfalle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

  • Stap 2

    Bak intussen telkens apart de aubergine, de courgette en de ui in een pan met een scheut olijfolie. Breng alle groenten op smaak met peper en zout en houd ze gescheiden.

  • Stap 3

    Giet de pasta af en verdeel deze over 4 ovenvaste borden.

  • Stap 4

    Verwarm de oven voor op 200

  • Stap 5

    Leg de schijfjes courgette in een kring op de pasta. Schep in deze kring op elk bord wat aubergine. Leg de uienringen hierover. Verdeel daar weer bovenop de mozzarella in stukjes.

  • Stap 6

    Schenk over het geheel wat olijfolie Extra Vergine en bestrooi het rijkelijk met Parmezaanse kaas en oregano.

  • Stap 7

    Zet de borden in de voorverwarmde oven en bak de pasta ca. 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is en een goudbruin kleurtje begint te krijgen.

Beoordeel dit recept