Fusilli met spinazie en pomodorini

Fusilli, spinaci e pomodorini

(261)

Pasta is er in alle kleuren van de regenboog. Spinazie is een van de vele natuurlijke kleurstoffen die daarvoor worden gebruikt. Soms gaat het puur om de kleur, en de andere keer om de smaak. Fusilli is ook in allerlei tinten te koop, maar de spinazie en tomaat geven dit gerecht al genoeg kleur en smaak.Lees meer...

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Fusilli met spinazie en pomodorini

  • Stap 1

    Laat de sugocasa kort uitlekken in een fijnmazige zeef. Meng de uitgelekte Sugocasa, knoflook, spinazie, kappertjes en olijven door de olie en laat 30 minuten marineren. Maak op smaak met peper en zout.

  • Stap 2

    Kook de Fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Stap 3

    Schep het mengsel door de warme pasta en serveer meteen.

Spinazie zie je in pasta terug als apart ingrediënt, maar vaak ook als kleurstof. Als je gekleurde pasta koopt is het belangrijk om te kijken of er geen kunstmatige kleurstoffen zijn toegevoegd. Eerlijke pasta is gekleurd met natuurlijke producten. Zo geeft spinazie een groene tint aan bijvoorbeeld lasagnebladen of andere pasta verdi. Voor diep rozerode pasta is gebruik gemaakt van bietensap. De tint oranjerood ontstaat door de toevoeging van tomaat.

Beoordeel dit recept