Fusilli all'Amatriciana

Fusilli all'Amatriciana

(366)

Lekker, deze speksaus. De officiële ingrediënten zijn zelfs vastgelegd door het gemeentebestuur van het bergstadje Amatrice. Ssst… dit recept is een illegale versie…

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

Bereidingswijze Fusilli all'Amatriciana

  • Stap 1

    Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Schenk het spekvet uit de pan en giet 2 eetl olijfolie bij de spekblokjes.

  • Stap 2

    Roer de chilipeper en de tomaten erdoor en bak mee tot het mengsel een dikke saus is geworden.

  • Stap 3

    Kook de Fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Stap 4

    Warm de Pancetta saus al roerend op.

  • Stap 5

    Giet de Fusilli af en meng door de saus.

  • Stap 6

    Verdeel over 4 borden en bestrooi met de geraspte Pecorino.

Deze pittige speksaus komt niet uit Rome, zoals wel wordt gedacht, maar uit Amatrice. Een bergstadje dat op de grens tussen Latium en Abruzzi ligt. De herders die hier in de bergen leefden, maakten pastasaus met allerlei ingrediënten die ze op hun afgelegen weides goed konden bewaren: harde schapenkaas, peperoncini (pittige chilipepertjes) en gedroogd spek.

Beoordeel dit recept