Fusilli all'Amatriciana

Fusilli all'Amatriciana

(367)

Lekker, deze speksaus. De officiële ingrediënten zijn zelfs vastgelegd door het gemeentebestuur van het bergstadje Amatrice. Ssst… dit recept is een illegale versie…

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

Bereidingswijze Fusilli all'Amatriciana

  • Stap 1

    Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 2

    Warm de Pancetta pastasaus al roerend op in een steelpan. Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken.

  • Stap 3

    Giet de fusilli af en meg deze door de saus.

  • Stap 4

    Verdeel over 4 borden en bestrooi met de geraspte Pecorino. Geniet samen met je favoriete mensen van dit heerlijke bord pasta all'Amatriciana.

Deze pittige speksaus komt niet uit Rome, zoals wel wordt gedacht, maar uit Amatrice. Een bergstadje dat op de grens tussen Latium en Abruzzi ligt. De herders die hier in de bergen leefden, maakten pastasaus met allerlei ingrediënten die ze op hun afgelegen weides goed konden bewaren: harde schapenkaas, peperoncini (pittige chilipepertjes) en gedroogd spek.

Beoordeel dit recept