Pastasalade met gerookte kip

Insalata di pasta con pollo

Zin in een lekker lichte pastasalade met gerookte kip, broccoli en heerlijk frisse yoghurtdressing? Deze pastasalade is perfect als volwaardige hoofdmaaltijd, maar kan ook prima als bijgerecht. Heb je wat over? Dan kun je deze frisse pastasalade ook heerlijk eten als lunch.

  • < 20
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • Grand'Italia Penne Tricolori pasta

    Penne Tricolori bestaat uit een mix van groene, witte en rode holle pasta, de kleuren van de Italiaanse vlag! Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan (grano duro).

Voedingswaarden

  • Energie

    473kcal

  • Koolhydraten

    58,6g

  • Eiwitten

    34,2g

  • Vetten

    10,4g

  • Vezels

    5,4g

Bereidingswijze Pastasalade met gerookte kip

  • Stap 1

    Kook de Penne Tricolori in 11 min. 'al dente'. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.

  • Stap 2

    Snijd de gerookte kip in kleine, smalle reepjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg de broccoliroosjes toe en bak 5 minuten op hoog vuur.

  • Stap 3

    Rasp de schil van een citroen en pers het sap uit. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper. Meng de Penne Tricolori met de frisse yoghurtdressing. Voeg vervolgens de gerookte kip en broccoliroosjes toe en meng. Voeg tot slot de rucola toe en meng nogmaals.

  • Stap 4

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met vers geraspte Parmezaanse kaas.

  • Stap 5

    Tip: Extra lekker met verse oregano!

Beoordeel dit recept