< Terug naar de receptenzoeker

Driekleuren pastasalade

Pasta tricolore

Ingrediënten

  • 500 gram gram Grand'Italia
    Fusilli Tricolori Fusilli Tricolori
  • 400 gram gram
    diepvriesdoperwt diepvriesdorperwten
  • 200 gram gram
    gekookte ham in reepjes gesneden gekookte ham in reepjes gesneden
  • 4 eetlepel eetlepels
    mayonaise mayonaise
  • 1 theelepel theelepels
    mosterd mosterd
  • 2 eetlepel eetlepels
    fijngehakte peterselie fijngehakte peterselie
  • 1 snufje snufjes
    zout zout
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 0.5 dl dl
    room room
  • 200 gram gram
    wortel wortel
  • 1 eetlepel eetlepels
    yoghurt yoghurt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de wortels in ca. 10-15 minuten (afhankelijk van de grootte van de blokjes) beetgaar. Kook tegelijkertijd de doperwten 3 minuten in een andere pan met ruim kokend water. Giet deze af en dompel ze onder in ijskoud water. Zo behouden ze kleur en smaak.
  2. Stap 2

    Kook de fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  3. Stap 3

    Meng intussen de mayonaise, de mosterd, de yoghurt, de room en de peterselie. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Stap 4

    Giet de wortels, de doperwten en de pasta af en meng deze samen met de hamreepjes door de saus.