< Terug naar de receptenzoeker

Crostini met Sugocasa, ansjovis en kappertjes

Crostini con Sugocasa, acciughe e capperi

Ingrediënten

  • 1 potje potjes Grand'Italia
    Sugocasa Tradizionale 250g Sugocasa Tradizionale 250g
  • 1 potje potjes Grand'Italia
    Capperi (kappertjes) Capperi (kappertjes)
  • 1
    ciabatta ciabatta's
  • 2 teentje teentjes
    knoflook knoflook
  • 1 blik blikken
    ansjovisfilet op olie, uitgelekt ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 1 bosje bosjes
    verse oregano verse oregano
  • 1 scheut scheuten
    extra vergine olijfolie extra vergine olijfolie
  • 1 snufje snufjes
    zwarte peper zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Snijd de ciabatta in plakjes, vet deze in met olijfolie met behulp van een keukenkwast en rooster ze goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C (±10 min.).
  2. Stap 2

    Laat de crostini afkoelen en wrijf ze daarna lichtjes in met een paar gepelde teentjes knoflook.&nbsp;
  3. Stap 3

    Laat de Sugocasa een klein beetje uitlekken in een fijnmazig zeefje. Meng in een kommetje de Sugocasa samen met een paar eetlepels kappertjes. Breng op smaak met een beetje olijfolie en peper.
  4. Stap 4

    Verdeel het tomatenmengsel over de crostini (net vóór het uitserveren, anders worden de crostini nat), voeg de ansjovisfilets toe (of stukjes daarvan voor een mildere smaak) en garneer met oreganoblaadjes. Serveer direct.