Citroentaart

Torta di limone

(1521)

In dit Grand’Italia recept is de beroemde drank Limoncello onontbeerlijk.

  • > 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Citroentaart

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 160

  • Stap 2

    Vet een springvorm van ca. 25 cm in. Bekleed de bodem en de randen met bakpapier.

  • Stap 3

    Verkruimel de cantuccini (met een groot mes of in de keukenmixer). Smelt de boter in een pannetje en roer er de kruimels door. Verdeel het botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het stevig en egaal aan.

  • Stap 4

    Rasp de schil van 1 citroen en pers beide citroenen. Klop de eieren en de suiker in een kom tot een dikke, lichtgele crème. Voeg de amandelen, de ricotta, de bloem, het citroensap, de citroenrasp en de limoncello toe en roer alles door elkaar.

  • Stap 5

    Giet het in de springvorm en bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven. Zodra de taart bijna hard is, met alleen in het midden nog een klein vloeibaar rondje, kan de taart uit de oven. De rest wordt vanzelf hard omdat de taart nog nagaart. Strooi er voor het serveren nog een beetje poedersuiker over.

Beoordeel dit recept