Chocoladetaart uit Capri

Torta alla Caprese

(1263)

Een verleider eerste klas is deze chocoladetaart met amandelen.

  • < 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Chocoladetaart uit Capri

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180

  • Stap 2

    Vet een springvorm van ongeveer 25 cm in en bedek de bodem nog eens met een ingevette laag bakpapier. Bestuif de springvorm vervolgens met bloem.

  • Stap 3

    Hak de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Leg de chocoladestukjes en de boterblokjes in een vuurvaste kom of pan. Plaats de kom of pan boven een (andere) pan met heet water en roer au bain-marie op half hoog vuur, totdat beiden gesmolten zijn. Neem de pan van het vuur en roer er de koffie door. Laat even afkoelen.

  • Stap 4

    Klop de eierdooiers met de helft van de suiker in een kom tot een lichtgeel, luchtig en egaal mengsel. Voeg de maïzena, amandelen, bakpoeder en broodkruim toe aan dit mengsel. En klopt dit rustig door het chocolade mengsel.

  • Stap 5

    Klop de eiwitten in een andere kom stijf en klop er vervolgens de andere helft van de suiker door. Giet het eiwitschuim rustig door het chocolademengsel en giet het in de springvorm.

  • Stap 6

    Bak de chocoladetaart 25 tot 30 minuten in de oven tot de taart gerezen is en in het midden stevig begint te worden. Controleer met een houten prikker in het midden van de taart of er beslag aan blijft hangen. De taart moet nog vochtig zijn. Stort de taart omgekeerd op een taartrooster en laat hem helemaal afkoelen. Bestuif de taart met poedersuiker en serveer met een toef geklopte slagroom.

Beoordeel dit recept