De Italiaanse kleuren in een pastasaus recept

Italianen proberen in hun gerechten vaak hun favoriete kleurcombinatie te maken. De lievelingskleuren van de Italianen zijn groen, wit en rood. Ofwel: de kleuren van ‘la bandiera d’Italia’ (de Italiaanse vlag). Deze kleurcombinatie zie je in veel gerechten terug, zoals pasta Italia met tomatensaus, rucola en ricotta.

Italiaanse pastasaus

Een bekende tricolore klassieker is de tagliatelle al ragù Bolognese. Andere klassiekers zijn de romige spaghetti met carbonara saus en de pittige penne all’arrabbiata. In de Pasta Maestro app vind je een selectie van zeven pastaklassiekers. Goede tip: doe voordat je het gerecht serveert even een kleurencheck. Zijn groen, wit en rood aanwezig? Zo niet, dan voeg je gewoon een takje basilicum, wat kaas of een tomaat als garnering toe.

Hulp bij het pastasaus recept

Ga meteen aan de slag met de lekkerste klassiekers. Kun je nog een keukenhulpje gebruiken? Download de Pasta Maestro app voor Italiaanse pastaklassiekers, verrassende recepten, stap-voor-stap bereiding en bijzondere verhalen.