Nieuw: Ontdek met Grand’Italia in eigen keuken de regio’s van Italië
< Sugocasa nieuwe oogst
15-02-17

Nieuw: Ontdek met Grand’Italia in eigen keuken de regio’s van Italië


Pastaliefhebbers kunnen hun hart ophalen! Grand’Italia introduceert het beste uit drie regio’s: Formati Regionali waarmee je de échte Italiaanse pastaspecialiteiten thuis, in een handomdraai, op de keukentafel serveert.

 

Vraag een willekeurige Italiaan waar de lekkerste pasta vandaan komt en hij zal ongetwijfeld zijn eigen streek noemen. In Italië zijn de verschillende pasta’s als culinaire visitekaartjes, want elke regio kent z’n eigen specialiteit. Wie afreist naar het zonnige Puglia, in de hak van Italië, eet pasta in de vorm van oortjes: Orecchiette. Deze oortjes zijn een gouden match met pure tomatensauzen en groenten. Dat komt mooi uit, want het vruchtbare Puglia is met haar eindeloze landerijen de groentetuin van Italië.

 

Culinair erfgoed

In Molise, nét boven Puglia is Cavatelli de grote favoriet. Deze pasta heeft veel weg van Pugliese ‘oortjes’. Maar de bewoners geven er hun eigen draai aan. Letterlijk, de pasta wordt zo gerold dat ie perfect combineert met stevige vleessauzen. Maak je liever een supersnelle maaltijd waar je gegarandeerd complimenten mee oogst? Dan is een onverslaanbare combinatie de Trofie al pesto uit Ligurië. En laat pesto nou net van oudsher uit Genua, de hoofdstad van deze regio, komen.

 

Lekkere bite

 

Formati Regionali pastaspecialiteiten van Grand’Italia worden - natuurlijk - gemaakt in Italië van 100% harde tarwegries (grano duro). De vorm van iedere pasta is traditiegetrouw zo gemaakt dat ie zich perfect aan saus hecht. De pastavellen worden in kleine stukken gesneden en vervolgens gerold en gevouwen, elk tot een eigen, unieke vorm: Orecchiette, Trofie en Cavatelli. Zo krijgt de pasta haar perfecte smaak en lekker stevige al dente bite, een must, voor elke pastaliefhebber!