Wat is pasta??

Pasta is een begrip in de keuken. Lekker snel klaar en er valt eindeloos te variëren met verschillende sauzen of ingrediënten als verse groenten, vlees of vis. Maar wat is pasta nou eigenlijk?
Pasta is Italiaans voor ‘deeg’. Het is een van de belangrijkste ingrediënten van de traditionele Italiaanse keuken. En de Italianen zijn kritisch! Bij wet is vastgelegd dat gedroogde pasta alleen pasta mag heten als het gemaakt is van durum tarwe. Van Grano Duro, zoals de Italianen deze harde tarwesoort noemen, wordt semolina gemaakt (zeg nooit bloem tegen een Italiaan!). De semolina bevat van nature een hoog gehalte aan gluten. Gluten zijn gezonde bouwstoffen die je energie geven.
Wat maakt een pasta kwaliteitspasta? Allereerst de kwaliteit van de durum tarwe en van de gluten. Gluten zorgen er, naast energieleverancier, voor dat de pasta stevig, niet plakkerig en een al dente bite heeft. In sommige pasta’s is ei toegevoegd (pasta all’uovo), dit geeft een romige smaak en extra stevigheid aan de pasta. 
FOTO: FairRiQh.nl

Beoordeel dit artikel