Vers gepofte kastanjes in de herfst

Tamme kastanjes zijn tijdens de herfst niet weg te denken uit Italië. Ze worden op veel manieren in het dagelijkse menu gebruikt, zo wordt kastanjemeel bijvoorbeeld gebruikt voor pasta, gnocchi of gebak. Tijdens de oogsttijd organiseren de Italianen door het hele land kastanjemarkten en in de grote steden staan ze op elke straathoek kastanjes te poffen. Heerlijk!
In Italië vind je de ‘castagne’ of de ‘marroni’ vooral in de komende maanden overal in de winkels en op de menukaarten. Marroni is de meer gecultiveerde kastanje. Ze zijn meestal iets groter en ze glimmen meer. Ook zit er een klein verschil in de smaak: de marroni is iets zoeter dan de castagne.
Van september tot en met december komt de geur van gepofte kastanjes je tegemoet op de gezellige pleintjes in Italiaanse steden. Vers geroosterd in de kraampjes. Maar natuurlijk kun je ook thuis kastanjes poffen. Je hebt hiervoor speciale koekenpannen met gaatjes in de bodem. Of maak er een gezellige middag of avond van en rooster de kastanjes boven de haard of buiten boven de vuurkorf.

Beoordeel dit artikel