Spelen met de houdbaarheid van pesto

Met voedsel hoor je niet te spelen. Zeker niet als het gaat om een echte Italiaanse delicatesse als pesto. Deze beroemde saus van gestampte basilicumblaadjes, knoflook, zout, Pecorino of Parmezaanse kaas en pijnboompitten met olijfolie laat niet met zich sollen. Behalve als ‘ie er langer lekker door wordt. 
Het overkomt iedereen wel eens. Smachtend naar een verrukkelijke pasta pesto blijkt de houdbaarheidsdatum van de pesto verstreken. Zo jammer! Dit hoeft je vanaf nu niet meer te gebeuren. Je kunt de houdbaarheid namelijk eigenhandig verlengen.  
Als je de pesto steeds onder een laagje olijfolie laat staan, kan ‘ie in principe niet bederven. Je verlengt de houdbaarheid op deze manier met een week. Zorg er wel voor dat je de pesto in de koelkast bewaart. Geopend in een kast houdt ‘ie het in geen geval lang uit…

Beoordeel dit artikel