Roma- of de cherrytomaat?

Twee mooie tomaten maar twee totaal verschillende smaken. De ene tomaat is lekker als basis voor een soep of om te grillen, de ander is perfect voor een salade of als snack. Sta jij ook in de regelmatig met deze tomaten in je handen en weet je niet welke je moet kiezen? Wij helpen je graag!
Romatomaten zijn van binnen altijd donkerder van kleur dan aan de buitenkant. Ze hebben een redelijk volle smaak, stevig vruchtvlees en omdat je ze gemakkelijk kunt ontvellen, zijn ze perfect voor in de soep. Maar door de stevigheid kun je ze ook prima verwerken in salades bijvoorbeeld met knoflook, kappertjes, citroen en wat kruiden. Daarnaast zijn ze ook uitstekend om te grillen.
In tegenstelling tot de Romatomaat heeft de cherrytomaat een meer uitgesproken zoet-frisse smaak. Dat maakt deze tomaat perfect voor smaakvolle salades of koude pastasauzen. De smaak en formaat van de cherrytomaat is ideaal als gezonde snack. Of denk bijvoorbeeld aan authentieke Italiaanse bruschetta met een mix van cherrytomaatjes met ui, oregano, olijfolie en zout en peper. Eet smakelijk!

Beoordeel dit artikel