Parmigiano Reggiano of Grana Padano?

Twee heerlijke echt Italiaanse kazen die er bijna hetzelfde uitzien, maar niet hetzelfde smaken. Het liefst wil je de kazen even proeven, maar dat is niet altijd mogelijk in de Nederlandse supermarkt. Geen wonder dat je soms niet weet welke kaas je moet kiezen! Daarom helpen wij je graag om de juiste keuze te maken.
De smaak maakt het verschil. De ene kaas serveren wij onze amici op een mooi kaasplankje en de andere is juist lekker om in gerechten te verwerken. De Parmigiano Reggiano heeft over het algemeen een pittigere smaak. Dit maakt de kaas bij uitstek geschikt om ‘uit het vuistje’ te eten. Lekker voor bij de borrel met een heerlijk glas mooi gerijpte Barolo. Pure verwennerij voor jou en je vrienden. Maar ook bij eenvoudige gerechten, zoals de klassieke carpaccio. De Grana Padano is wat zachter van smaak en daarom is deze kaas lekker om in gerechten te verwerken. Wij gebuiken Grana Padano bijvoorbeeld in onze Carbonara saus.
Een leuk weetje is dat de kaas alleen Parmigiano Reggiano genoemd mag worden wanneer hij is gemaakt in de provincies Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantova en Bologna. Daarnaast moeten de koeien vrij rond kunnen lopen en alleen groenvoer eten. In Nederland mogen we sinds 1996 alleen de Parmigiano Reggiano officieel ‘Parmezaan’ noemen.

Beoordeel dit artikel