Tips

Inspiratie

79 Inspiratie

Gioco del Ponte

Pisa was ooit een van de machtigste republieken van Italië, iets wat je nog steeds voelt aan de trots en strijdlust van haar bewoners. Elke laatste zaterdag van juni meten de Pisanen traditioneel elka...

Wat je misschien nog niet wist over pesto

Pesto is niet weg te denken uit de Italiaanse keuken. Er wordt zelfs weleens gezegd dat pesto een van de oudste Italiaanse smaakmakers is. Maar waar komt pesto precies vandaan? En waarom wordt pesto e...

De beste combinatie met aubergine

Langzaam verovert aubergine de wereld. De vrucht komt oorspronkelijk uit India en is in de dertiende eeuw via de Arabieren in Italië beland. Aubergine doet het prima in een droog klimaat, ook op armer...

De Italiaanse versie van de kerststol

Nog even en we genieten weer volop van de bekende kerststol. In Italië hebben ze natuurlijk hun eigen variant van dit lekkere brood: panettone. Dit is een licht en gezoet kerstbrood vol rozijnen en ge...

Dol op dolci

Ook als het om toetjes gaat, weten Italianen wat lekker is. Typisch Italiaanse <i>dolci</i> als <i>Tiramisu, Pannacotta</i> en <i>Semifreddo</i> maak je zó zelf. Se...

De Italiaanse klassieker

Carpaccio is een echte Italiaanse klassieker. En daar hoort natuurlijk ook een mooie geschiedenis bij. In 1950 werd het gerecht bedacht door Guiseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. ...

Deliziosa melanzane

Samen met vier winnaars van de aubergine kookworkshop hebben we een middag doorgebracht in de kassen van aubergine-teler Purple Pride. Op het programma stond een rondleiding door de aubergine kassen e...