Tips

Inspiratie

79 Inspiratie

De beste combinatie met kinderen

Vind je het ook zo’n uitdaging om je kinderen gezond en gevarieerd te laten eten? Deze pasta met worstjes en gegratineerde bloemkool vinden ze vast lekker.

Vers gepofte kastanjes in de herfst

Tamme kastanjes zijn tijdens de herfst niet weg te denken uit Italië. Ze worden op veel manieren in het dagelijkse menu gebruikt, zo wordt kastanjemeel bijvoorbeeld gebruikt voor pasta, gnocchi of geb...

Risotto all'onda

Italianen maken de risotto altijd iets natter dan wij gewend zijn. Dit wordt door de Italianen <i>Risotto all’onda</i> genoemd: risotto ‘met een golfslag’. Maar waarom doen ze dat eigenlij...

Hoe groeit de pijnboompit?

De Italiaanse keuken zonder pijnboompitten is ondenkbaar. Dit pitje met de zacht zoete smaak wordt in veel gerechten toegevoegd en wij gebruiken ze onder andere in onze Pesto alla Genovese. Maar hoe g...

Gioco del Ponte

Pisa was ooit een van de machtigste republieken van Italië, iets wat je nog steeds voelt aan de trots en strijdlust van haar bewoners. Elke laatste zaterdag van juni meten de Pisanen traditioneel elka...

Wat je misschien nog niet wist over pesto

Pesto is niet weg te denken uit de Italiaanse keuken. Er wordt zelfs weleens gezegd dat pesto een van de oudste Italiaanse smaakmakers is. Maar waar komt pesto precies vandaan? En waarom wordt pesto e...

De beste combinatie met aubergine

Langzaam verovert aubergine de wereld. De vrucht komt oorspronkelijk uit India en is in de dertiende eeuw via de Arabieren in Italië beland. Aubergine doet het prima in een droog klimaat, ook op armer...