Tips

Inspiratie

79 Inspiratie

Hoe groeit de pijnboompit?

De Italiaanse keuken zonder pijnboompitten is ondenkbaar. Dit pitje met de zacht zoete smaak wordt in veel gerechten toegevoegd en wij gebruiken ze onder andere in onze Pesto alla Genovese. Maar hoe g...

De beste combinatie met aubergine

Langzaam verovert aubergine de wereld. De vrucht komt oorspronkelijk uit India en is in de dertiende eeuw via de Arabieren in Italië beland. Aubergine doet het prima in een droog klimaat, ook op armer...

Wat je misschien nog niet wist over pesto

Pesto is niet weg te denken uit de Italiaanse keuken. Er wordt zelfs weleens gezegd dat pesto een van de oudste Italiaanse smaakmakers is. Maar waar komt pesto precies vandaan? En waarom wordt pesto e...

Dol op dolci

Ook als het om toetjes gaat, weten Italianen wat lekker is. Typisch Italiaanse <i>dolci</i> als <i>Tiramisu, Pannacotta</i> en <i>Semifreddo</i> maak je zó zelf. Se...

De Italiaanse versie van de kerststol

Nog even en we genieten weer volop van de bekende kerststol. In Italië hebben ze natuurlijk hun eigen variant van dit lekkere brood: panettone. Dit is een licht en gezoet kerstbrood vol rozijnen en ge...

Deliziosa melanzane

Samen met vier winnaars van de aubergine kookworkshop hebben we een middag doorgebracht in de kassen van aubergine-teler Purple Pride. Op het programma stond een rondleiding door de aubergine kassen e...

De Italiaanse klassieker

Carpaccio is een echte Italiaanse klassieker. En daar hoort natuurlijk ook een mooie geschiedenis bij. In 1950 werd het gerecht bedacht door Guiseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. ...