Tips

Inspiratie

86 Inspiratie

Roma- of de cherrytomaat?

Twee mooie tomaten maar twee totaal verschillende smaken. De ene tomaat is lekker als basis voor een soep of om te grillen, de ander is perfect voor een salade of als snack. Sta jij ook in de regelmat...

Ontdek de Venetiaanse keuken

De Venetiaanse keuken kent veel heerlijke gerechten met vis en zeevruchten. Eén van de grootste vismarkt uit Italië ‘mercato ittico all'ingrosso di Chioggia’ is dan ook in deze stad te vinden. Vo...

De grote Italiaanse soep

Minestronesoep is een echte Italiaanse groentesoep. Maar als we kijken naar recepten voor minestronesoep, dan verrast iedere Italiaan je met zijn eigen variatie. Wat is minestronesoep nu eigenlijk pre...

Verdure di Stagione

Italianen zijn stapel op koken met <i>verdure di stagione</i>! Seizoensgroenten zijn de groenten die oorspronkelijk alleen in een bepaalde maand geoogst kunnen worden. Iedere maand heeft d...

Parmigiano Reggiano of Grana Padano?

Twee heerlijke echt Italiaanse kazen die er bijna hetzelfde uitzien, maar niet hetzelfde smaken. Het liefst wil je de kazen even proeven, maar dat is niet altijd mogelijk in de Nederlandse supermarkt....

Caffè offerto all’umanità

Italia, het land van <i>caffè</i>! Ook mensen uit Napels zijn dol op cappuccino, espresso en latte macchiato en er is zelfs een heuse koffietraditie in Napels: <i>caffè sospeso</i...

Wat te doen met ‘pane e coperto’?

Iedereen die in Italië is geweest heeft zich vast weleens verbaasd over de servicekosten ‘pane e coperto’, wat letterlijk ‘brood en servies’ betekent. Ook al hoef je geen brood, de Italianen serveren ...

Formaggio di Italia – pittige kazen

Bijna geen enkel gerecht uit de Italiaanse keuken is compleet zonder deze delicatesse; <i>formaggio</i>! Italië kent een grote verzameling aan lekker kazen. Deze week hebben we heerlijke r...

Verras je amici met een traditioneel Italiaans diner

Wil jij je vrienden of familie verrassen met een echt Italiaans diner? Hierbij wat tips hoe je hen kunt verrassen met een traditionele Italiaanse maaltijd.

De beste combinatie met kinderen

Vind je het ook zo’n uitdaging om je kinderen gezond en gevarieerd te laten eten? Deze pasta met worstjes en gegratineerde bloemkool vinden ze vast lekker.

Vers gepofte kastanjes in de herfst

Tamme kastanjes zijn tijdens de herfst niet weg te denken uit Italië. Ze worden op veel manieren in het dagelijkse menu gebruikt, zo wordt kastanjemeel bijvoorbeeld gebruikt voor pasta, gnocchi of geb...

Risotto all'onda

Italianen maken de risotto altijd iets natter dan wij gewend zijn. Dit wordt door de Italianen <i>Risotto all’onda</i> genoemd: risotto ‘met een golfslag’. Maar waarom doen ze dat eigenlij...