Tips

Inspiratie

88 Inspiratie

Formaggio di Italia – pittige kazen

Bijna geen enkel gerecht uit de Italiaanse keuken is compleet zonder deze delicatesse; <i>formaggio</i>! Italië kent een grote verzameling aan lekker kazen. Deze week hebben we heerlijke r...

Wat te doen met ‘pane e coperto’?

Iedereen die in Italië is geweest heeft zich vast weleens verbaasd over de servicekosten ‘pane e coperto’, wat letterlijk ‘brood en servies’ betekent. Ook al hoef je geen brood, de Italianen serveren ...

De beste combinatie met kinderen

Vind je het ook zo’n uitdaging om je kinderen gezond en gevarieerd te laten eten? Deze pasta met worstjes en gegratineerde bloemkool vinden ze vast lekker.

Verras je amici met een traditioneel Italiaans diner

Wil jij je vrienden of familie verrassen met een echt Italiaans diner? Hierbij wat tips hoe je hen kunt verrassen met een traditionele Italiaanse maaltijd.

Risotto all'onda

Italianen maken de risotto altijd iets natter dan wij gewend zijn. Dit wordt door de Italianen <i>Risotto all’onda</i> genoemd: risotto ‘met een golfslag’. Maar waarom doen ze dat eigenlij...

Vers gepofte kastanjes in de herfst

Tamme kastanjes zijn tijdens de herfst niet weg te denken uit Italië. Ze worden op veel manieren in het dagelijkse menu gebruikt, zo wordt kastanjemeel bijvoorbeeld gebruikt voor pasta, gnocchi of geb...

Gioco del Ponte

Pisa was ooit een van de machtigste republieken van Italië, iets wat je nog steeds voelt aan de trots en strijdlust van haar bewoners. Elke laatste zaterdag van juni meten de Pisanen traditioneel elka...

Hoe groeit de pijnboompit?

De Italiaanse keuken zonder pijnboompitten is ondenkbaar. Dit pitje met de zacht zoete smaak wordt in veel gerechten toegevoegd en wij gebruiken ze onder andere in onze Pesto alla Genovese. Maar hoe g...

De beste combinatie met aubergine

Langzaam verovert aubergine de wereld. De vrucht komt oorspronkelijk uit India en is in de dertiende eeuw via de Arabieren in Italië beland. Aubergine doet het prima in een droog klimaat, ook op armer...

Wat je misschien nog niet wist over pesto

Pesto is niet weg te denken uit de Italiaanse keuken. Er wordt zelfs weleens gezegd dat pesto een van de oudste Italiaanse smaakmakers is. Maar waar komt pesto precies vandaan? En waarom wordt pesto e...

Dol op dolci

Ook als het om toetjes gaat, weten Italianen wat lekker is. Typisch Italiaanse <i>dolci</i> als <i>Tiramisu, Pannacotta</i> en <i>Semifreddo</i> maak je zó zelf. Se...

De Italiaanse versie van de kerststol

Nog even en we genieten weer volop van de bekende kerststol. In Italië hebben ze natuurlijk hun eigen variant van dit lekkere brood: panettone. Dit is een licht en gezoet kerstbrood vol rozijnen en ge...