Tips

Inspiratie

87 Inspiratie

Lekker variëren met lasagne

Lasagne is een van de oudste gerechten uit de geschiedenis van de Italiaanse pasta. Hoewel het een typisch Italiaans gerecht is, bestaan er meerdere verhalen over de oorsprong. Zo horen we regelmatig ...

Het perfecte espressokopje

Het maken van een perfecte espresso is een wetenschap in Italië. Niet alleen de perfecte machine, die het water met wetenschappelijk uitgekiende druk en temperatuur door het perfecte koffiemengsel per...

Wat is pasta??

Pasta is een begrip in de keuken. Lekker snel klaar en er valt eindeloos te variëren met verschillende sauzen of ingrediënten als verse groenten, vlees of vis. Maar wat is pasta nou eigenlijk?

Praat mee over DOC’s en DOCG’s

Italië is een van de oudste wijnlanden ter wereld. En natuurlijk weten de Italianen heel goed hoe ze de lekkerste wijnen moeten maken. In 1963 werd er in Italië een wijnwet aangenomen waarmee de versc...

Het einde van geschifte saus

Het overkomt soms de beste. Net als je denkt je vrienden een prachtige Italiaanse pasta met tomatenbasilicumsaus voor te schotelen, blijkt je saus geschift. Heb je daar ook wel eens last van? Zo voork...

Zet de Soave maar op tafel!

Volgens de Amerikaanse foodie en wijnspecialist Taylor Eason komt de Italiaanse wijn Soave weer helemaal terug! Sterker nog, ze zegt zelfs dat Soave ‘can kick Pinot Grigio’s butt any day.’ En dat terw...

Spelen met de houdbaarheid van pesto

Met voedsel hoor je niet te spelen. Zeker niet als het gaat om een echte Italiaanse delicatesse als pesto. Deze beroemde saus van gestampte basilicumblaadjes, knoflook, zout, Pecorino of Parmezaanse k...

Basilicum, that's Amore!

Basilicum (basilico) is een beroemdheid in de Italiaanse keuken door de Salade Caprese (mozzarella, tomaat en basilicum) en natuurlijk door Pesto. In Italië worden vooral 2 soorten gebruikt, de Genove...

De juiste saus bij de juiste pasta

Heb je vanavond zin in penne rigate? Serveer er dan niet een te gladde saus bij. In Italië hebben verschillende streken van oudsher namelijk hun eigen pastavorm. Met een saus die daar het beste bij pa...

Een lesje Limoncello drinken

Limoncello, het populaire Italiaanse citroenlikeurtje, drink je ijs- en ijskoud. Bewaar ‘m dus in de vriezer voor een mooie stroperigheid en een optimale friszoete smaak. Vroeger werd dit drankje op k...

Het geheim van niet-plakkende spaghetti

Minutenlang roeren, zout tijdens het koken, afdrogen met olijfolie of overgieten met ijskoud kraanwater. Wat helpt er tegen de grootste angst van iedere Nederlander in de Italiaanse keuken: plakkende ...

De leukste Italiaanse markten

Italiaanse markten zijn een walhalla voor liefhebbers van lekker eten. Ze verkopen er de romige kazen, smakelijke hammen en verse kruiden en groenten. Alle ingrediënten voor een heerlijk diner. Je kij...