Tips

Inspiratie

79 Inspiratie

Deliziosa melanzane

Samen met vier winnaars van de aubergine kookworkshop hebben we een middag doorgebracht in de kassen van aubergine-teler Purple Pride. Op het programma stond een rondleiding door de aubergine kassen e...

Boterham met kaas wordt ‘cappuccino e brioche’

In Italië ontbijten ze niet met twee boterhammen met kaas zoals wij dat graag doen. Wil jij een keer op z’n Italiaans ontbijten? Dan kun je deze tips wel gebruiken!

Herken de echte Prosecco

Door de groeiende populariteit van Prosecco zijn er tegenwoordig veel nepperds op de markt. Prosecco is een druifsoort die alleen voorkomt in het Prosecco-gebied van Veneto, de regio in Noord-Italië b...

Uitdrukkingen waar je geen touw aan kunt vastknopen

Natuurlijk houden we van de prachtige Italiaanse taal. Maar soms gebruiken de Italianen uitdrukkingen waar Nederlanders geen touw aan vast kunnen knopen. We hebben hier drie van de meest opvallende ui...

Lekker variëren met lasagne

Lasagne is een van de oudste gerechten uit de geschiedenis van de Italiaanse pasta. Hoewel het een typisch Italiaans gerecht is, bestaan er meerdere verhalen over de oorsprong. Zo horen we regelmatig ...

Het perfecte espressokopje

Het maken van een perfecte espresso is een wetenschap in Italië. Niet alleen de perfecte machine, die het water met wetenschappelijk uitgekiende druk en temperatuur door het perfecte koffiemengsel per...

Wat is pasta??

Pasta is een begrip in de keuken. Lekker snel klaar en er valt eindeloos te variëren met verschillende sauzen of ingrediënten als verse groenten, vlees of vis. Maar wat is pasta nou eigenlijk?

Praat mee over DOC’s en DOCG’s

Italië is een van de oudste wijnlanden ter wereld. En natuurlijk weten de Italianen heel goed hoe ze de lekkerste wijnen moeten maken. In 1963 werd er in Italië een wijnwet aangenomen waarmee de versc...

Het einde van geschifte saus

Het overkomt soms de beste. Net als je denkt je vrienden een prachtige Italiaanse pasta met tomatenbasilicumsaus voor te schotelen, blijkt je saus geschift. Heb je daar ook wel eens last van? Zo voork...

Zet de Soave maar op tafel!

Volgens de Amerikaanse foodie en wijnspecialist Taylor Eason komt de Italiaanse wijn Soave weer helemaal terug! Sterker nog, ze zegt zelfs dat Soave ‘can kick Pinot Grigio’s butt any day.’ En dat terw...

Spelen met de houdbaarheid van pesto

Met voedsel hoor je niet te spelen. Zeker niet als het gaat om een echte Italiaanse delicatesse als pesto. Deze beroemde saus van gestampte basilicumblaadjes, knoflook, zout, Pecorino of Parmezaanse k...

Basilicum, that's Amore!

Basilicum (basilico) is een beroemdheid in de Italiaanse keuken door de Salade Caprese (mozzarella, tomaat en basilicum) en natuurlijk door Pesto. In Italië worden vooral 2 soorten gebruikt, de Genove...