Tips

Inspiratie

88 Inspiratie

Het zwarte en witte goud

Waarom zijn echte verse truffels zo ongelooflijk duur? Truffels zijn onmogelijk om te kweken, het nabootsen van de ideale groeiomstandigheden is nog niemand gelukt, waardoor er alleen wilde truffels b...

Funghi per tutti

Italianen zijn dol op paddenstoelen! Het hele jaar door vind je ze terug in gerechten, doordat paddenstoelen lang gebruikt kunnen worden als ze...

Mmmmmm pomodori!

Italianen zijn dol op tomaten en gebruiken ze graag als basis voor hun gerechten. Niet zo gek dat er zo veel lekkere tomatenproducten zijn! Maar wanneer gebruik je tomatenpuree en wanneer bijvoorbeeld...

De 4 lekkerste soorten truffels

talië is hét truffelland. In de herfst begint het seizoen van de witte truffel en wordt de tartufai (truffeljager) eropuit gestuurd om...

Lekker én echt Italiaans met aubergine!

Hmm… heerlijk die aubergine! En wat een veelzijdige vrucht! Samen met de prijswinnaars van de aubergine actie op onze Facebook pagina mochten wij de fijne smaak van deze vrucht ervaren tijdens een wor...

Dol op dolci

Ook als het om toetjes gaat, weten Italianen wat lekker is. Typisch Italiaanse <i>dolci</i> als <i>Tiramisu, Pannacotta</i> en <i>Semifreddo</i> maak je zó zelf. Se...

De Italiaanse versie van de kerststol

Nog even en we genieten weer volop van de bekende kerststol. In Italië hebben ze natuurlijk hun eigen variant van dit lekkere brood: panettone. Dit is een licht en gezoet kerstbrood vol rozijnen en ge...

Deliziosa melanzane

Samen met vier winnaars van de aubergine kookworkshop hebben we een middag doorgebracht in de kassen van aubergine-teler Purple Pride. Op het programma stond een rondleiding door de aubergine kassen e...

De Italiaanse klassieker

Carpaccio is een echte Italiaanse klassieker. En daar hoort natuurlijk ook een mooie geschiedenis bij. In 1950 werd het gerecht bedacht door Guiseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. ...

Boterham met kaas wordt ‘cappuccino e brioche’

In Italië ontbijten ze niet met twee boterhammen met kaas zoals wij dat graag doen. Wil jij een keer op z’n Italiaans ontbijten? Dan kun je deze tips wel gebruiken!

Herken de echte Prosecco

Door de groeiende populariteit van Prosecco zijn er tegenwoordig veel nepperds op de markt. Prosecco is een druifsoort die alleen voorkomt in het Prosecco-gebied van Veneto, de regio in Noord-Italië b...