Tips

Inspiratie

79 Inspiratie

Het zwarte en witte goud

Waarom zijn echte verse truffels zo ongelooflijk duur? Truffels zijn onmogelijk om te kweken, het nabootsen van de ideale groeiomstandigheden is nog niemand gelukt, waardoor er alleen wilde truffels b...

Funghi per tutti

Italianen zijn dol op paddenstoelen! Het hele jaar door vind je ze terug in gerechten, doordat paddenstoelen lang gebruikt kunnen worden als ze...

Mmmmmm pomodori!

Italianen zijn dol op tomaten en gebruiken ze graag als basis voor hun gerechten. Niet zo gek dat er zo veel lekkere tomatenproducten zijn! Maar wanneer gebruik je tomatenpuree en wanneer bijvoorbeeld...

De 4 lekkerste soorten truffels

talië is hét truffelland. In de herfst begint het seizoen van de witte truffel en wordt de tartufai (truffeljager) eropuit gestuurd om...

Lekker én echt Italiaans met aubergine!

Hmm… heerlijk die aubergine! En wat een veelzijdige vrucht! Samen met de prijswinnaars van de aubergine actie op onze Facebook pagina mochten wij de fijne smaak van deze vrucht ervaren tijdens een wor...

De juiste saus bij de juiste pasta

Heb je vanavond zin in penne rigate? Serveer er dan niet een te gladde saus bij. In Italië hebben verschillende streken van oudsher namelijk hun eigen pastavorm. Met een saus die daar het beste bij pa...

Basilicum, that's Amore!

Basilicum (basilico) is een beroemdheid in de Italiaanse keuken door de Salade Caprese (mozzarella, tomaat en basilicum) en natuurlijk door Pesto. In Italië worden vooral 2 soorten gebruikt, de Genove...

Het geheim van niet-plakkende spaghetti

Minutenlang roeren, zout tijdens het koken, afdrogen met olijfolie of overgieten met ijskoud kraanwater. Wat helpt er tegen de grootste angst van iedere Nederlander in de Italiaanse keuken: plakkende ...