Hoe groeit de pijnboompit?

Pijnboom Pijnboompitten Italie Grand'Italia

De Italiaanse keuken zonder pijnboompitten is ondenkbaar. Dit pitje met de zacht zoete smaak wordt in veel gerechten toegevoegd en wij gebruiken ze onder andere in onze Pesto alla Genovese. Maar hoe groeit dit kleine pitje nou eigenlijk?
De pijnboom is een veelvoorkomende boom in het Italiaanse landschap. Hij behoort tot de dennenfamilie en heeft net als zijn familieleden dennenappels. Zodra de pijnboom zijn dennenappels laat vallen kan het oogsten beginnen. De pitjes groeien tussen de houten schubben van de appel als harde zwarte nootjes. Deze worden gekraakt en ontdaan van hun bruine vlies. Dan pas komt het pijnboompitje tevoorschijn zoals we dat kennen.
Gebruik de lekkere pitjes in salades, door de pasta of maak een lekkere saus met onze heerlijke Pesto alla Genovese. Onze Pesto alla Genovese is trouwens gemaakt van 100% natuurlijke. Lekker in onze vele heerlijke pesto recepten.

Beoordeel dit artikel