Het zwarte en witte goud

Inspiratie Truffels zoeken Grand'Italia

Waarom zijn echte verse truffels zo ongelooflijk duur? Truffels zijn onmogelijk om te kweken, het nabootsen van de ideale groeiomstandigheden is nog niemand gelukt, waardoor er alleen wilde truffels bestaan. Deze wilde truffels groeien onder de grond, tussen de boomwortels. Het tijdrovende proces om ze te vinden is alleen in goede handen bij echte truffelspecialisten. 

Vroeger werden weleens varkens of zwijntjes gebruikt om te helpen zoeken naar het witte goud, omdat ze gek zijn op truffels. Helaas bleken varkentjes van nature niet zo gehoorzaam en moeilijk tegen te houden als ze zin hebben in een lekker hapje truffel. Tegenwoordig worden vaker honden ingezet, omdat ze handelbaarder zijn en ook een sterk ontwikkeld reukorgaan hebben. Ze worden bij het vinden van de truffels beloond met een delicatesse voor honden, in plaats van een delicatesse voor mensen!

Het is door dit omvangrijke en tijdrovende proces dat de prijs van de truffel zo hoog is. Gelukkig zijn er ook goedkopere variaties op het gebruik van echte truffel te verzinnen, zoals bijvoorbeeld een drupje truffelolie over de pasta sprenkelen, waarmee je toch een rijke truffelsmaak toevoegt aan je pastagerecht!

 

Inspiratie Het zwarte en witte goud Grand'Italia

Beoordeel dit artikel