Funghi per tutti

Inspiratie Funghi per tutti Grand'Italia

Italianen zijn dol op paddenstoelen! Het hele jaar door vind je ze terug in gerechten, doordat paddenstoelen lang gebruikt kunnen worden als ze gedroogd zijn. Na een natte periode in oktober is november de ideale maand om te koken met verse paddenstoelen. De meest gebruikte paddenstoel in de Italiaanse keuken is eekhoorntjesbrood, in Italië bekend als Funghi Porcini.

Eekhoorntjesbrood ontleent zijn naam aan het feit dat eekhoorns er gek op zijn, maar het Italiaanse Porcini betekent letterlijk vertaald ‘biggetjes’. Het is een verwijzing naar het flinke formaat van de paddenstoelen. Ze kunnen wel tot 3 kilogram wegen en het hoedje van de paddenstoel kan een omvang hebben van 35 centimeter!

De heerlijke Porcini wordt in Italië onder andere gevonden in Piëmonte en Toscane. Ook de berggebieden, zoals de Alpen en Apenijnen, zijn ideaal om vele verschillende paddenstoelen te vinden. Vaak zijn de kleinere Porcini het volst van smaak. Ze hebben een heerlijke nootachtige smaak die goed combineert met veel Italiaanse gerechten. Je hoeft ze eigenlijk alleen maar even te bakken in boter en knoflook en je kunt ze zo als ingrediënt voor je favoriete pasta gebruiken.

Geen tijd om paddenstoelen te gaan zoeken of kopen? Met onze Funghi Porcini saus heb je in een handomdraai een lekkere paddenstoelenpasta op tafel gezet. 

Beoordeel dit artikel