Formaggio di Italia – pittige kazen

Formaggio Grand'Italia

Bijna geen enkel gerecht uit de Italiaanse keuken is compleet zonder deze delicatesse; formaggio! Italië kent een grote verzameling aan lekker kazen. Deze week hebben we heerlijke recepttips met kazen zoals Gorgonzola, Pecorino en Parmezaan.
Gorgonzola is een romige blauwschimmelkaas met een plakkerige structuur. De smaak kan variëren van mild tot sterk. Gorgonzola is een heerlijke smaakmaker die net een extra bite geeft aan romige pastasauzen. Ook in dit recept met zucchini is het de perfecte toevoeging.
Pecorino is een schapenkaas met een stevige structuur. Er zijn meerdere variaties van deze kaas in Italië, zo is er een erg zoute variant, een zoete en een gepeperde Pecorino te vinden. Vaak wordt deze kaas als extra toevoeging over de pasta geraspt, maar er zijn ook recepten waarin Pecorino Romano de basis van het gerecht vormt.
Parmigiano Reggiano is een kaassoort die haar oorsprong in Parma vindt. Parmezaan is een oude kaas die 2 tot 7 jaar wordt gerijpt. Deze kaas wordt vaak ‘uit het vuistje’ gegeten maar de krachtige smaak van Parmezaanse kaas is ook een heerlijke toevoeging aan je pastagerecht.

Beoordeel dit artikel