Extra sfeer vanavond? Zet deze Italiaanse muziek op

Grand'Italia Italiaanse muziek - Harry Grout

Muziek is een sfeermaker voor iedereen, maar voor veel mensen ook meer dan dat. Je vindt muziek in alle culturen en uit alle tijden, en het wordt daarom vaak gezien als een van de mooiste kunstvormen. Je zult misschien wel herkennen dat je een nummer hoort op de radio en daardoor terugdenkt aan een fijne herinnering of je hoort muziek op straat en waant je even heerlijk op vakantie in Italië. Muziek vertelt een verhaal; het roept emoties op. 

Niet voor niets dat muziek in Italië een belangrijk onderdeel vormt van de cultuur, het is een onderdeel van de Italiaanse identiteit. Vele klassieke nummers zijn uit Italië afkomstig en de opera werd in Italië bedacht! Waar vroeger de klassieke muziek en jazz erg populair was, komen er tegenwoordig ook steeds meer moderne pop, hip hop en rock nummers terug in de hitlijsten. 

Wil je dus dat gelukkige gevoel dat je op vakantie in Italië ervaart ook thuis ervaren? Met Italiaanse muziek haal je gemakkelijk het plezier van La Bella Vita in huis! Voor tijdens het koken om dat kleine geluksmomentje te ervaren of voor tijdens een Italiaans diner met vrienden en familie; wij hebben een La Bella Vita playlist voor je samengesteld op Spotify. 

De playlist bestaat uit de bekendste Italiaanse klassiekers, maar ook uit meest beluisterde recentere hits. Het is een medley van verschillende genres, waardoor de lijst voor iedereen is. Ben je nieuwsgierig geworden? Klik op deze Spotify link en je hoeft alleen nog op play te drukken. Goditi la Musica! 

Beoordeel dit artikel