Een lesje Limoncello drinken

(17)
Limoncello

Limoncello, het populaire Italiaanse citroenlikeurtje, drink je ijs- en ijskoud. Bewaar ‘m dus in de vriezer voor een mooie stroperigheid en een optimale friszoete smaak. Vroeger werd dit drankje op kamertemperatuur geschonken, totdat de Italianen erachter kwamen dat hij koud nog lekkerder was.
Limoncello is heerlijk als digestief, maar je kunt 'm ook mengen met bijvoorbeeld tonic of prosecco voor een lekkere longdrink. In Italië wordt de drank ookwel verwerkt in gebak, zoals de Italiaanse Baba cake en Panettone (zoet brood, bekend als Italiaans kerstgebak). Probeer het ook zelf eens in deze overheerlijke citroentaart.
Als je Limoncello koopt, let dan goed op het etiket. Je hebt al snel een nepper te pakken met namen als Infuso de Limone, Limoncino of Limonello, veelal gemaakt van citroensap of kunstmatige smaakstoffen. De echte Limoncello is gemaakt van de schil van citroenen uit de omgeving van Sorrento, aan de kust van Napels. Deze citroen, de Limone di Sorrento, is een speciaal citroenras waarvan de schil vol aromatische oliën zit die Limoncello zijn specifieke smaak geven. Salute!

Beoordeel dit artikel