Deliziosa melanzane

Aubergine workshop Grand'Italia

Samen met vier winnaars van de aubergine kookworkshop hebben we een middag doorgebracht in de kassen van aubergine-teler Purple Pride. Op het programma stond een rondleiding door de aubergine kassen en vervolgens een Italiaanse kookworkshop met aubergine onder leiding van de Italiaanse kok Angelo Gheza.
Tijdens de rondleiding krijgen we meer te horen over de achtergrond van de aubergine evenals handige tips en weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat aubergines het lekkerst zijn wanneer ze heel donker van kleur zijn?
In de kookworkshop worden drie Italiaanse gerechten met aubergine gemaakt. Als eerste Penne alla Norma, deze typisch Italiaanse pasta staat in 15 minuten op tafel en is bovendien vegetarisch. Daarna maken we Lasagne met aubergine, een klassieke Italiaanse ovenschotel.
Deze totaal verschillende gerechten tonen ons overtuigend de veelzijdigheid van de aubergine. De mooie smaak is gemakkelijk te combineren met veel verschillende smaken recepten. Dit én de eenvoudige bereiding en verwerking van aubergine maakt haar zeer geliefd onder Italianen!

Beoordeel dit artikel