De leukste Italiaanse markten

Italiaanse markten zijn een walhalla voor liefhebbers van lekker eten. Ze verkopen er de romige kazen, smakelijke hammen en verse kruiden en groenten. Alle ingrediënten voor een heerlijk diner. Je kijkt er je ogen uit. Hieronder 5 tips:
Vucciria, Palermo: de oudste markt van deze mooie stad. Hier vind je naast heel veel groenten en fruit, ook vis en kruiden. Geopend op alle dagen behalve zondag van ‘s ochtends vroeg tot 2 uur.
Mercato di Sant’Ambroggio, Florence: het is al vroeg druk op de Mercato di Sant'Ambrogio. Dus ga er vroeg heen als je hier de gezellige, typisch Italiaanse markttaferelen wilt meemaken. De schreeuwende kooplui brengen op deze leuke markt groente, fruit, specerijen en heerlijke buffelmozzarella aan de man, maar er worden ook sieraden, kleding, en porselein verkocht. Open op ma tm vr 7.00 tot 14.00 en op wo en vr tot 19.00 uur.
Campo de Fiori, Rome: deze van oorsprong bloemenmarkt op het prachtige gelijknamige pleintje biedt verschillende verse etenswaren. Iedere ochtend open behalve op zondag.
Mercato alla Fortezza, Siena: deze algemene markt is open op woensdag van 08.00 tot 13.00
Pignasecca Mercato, Napels: deze markt biedt verse vis, groente, fruit en heel veel delicatessen. Dagelijks geopend.

Beoordeel dit artikel