De juiste saus bij de juiste pasta

Heb je vanavond zin in penne rigate? Serveer er dan niet een te gladde saus bij. In Italië hebben verschillende streken van oudsher namelijk hun eigen pastavorm. Met een saus die daar het beste bij past. Weinig kans dat een Italiaan zich zal laten verleiden om de combinatie penne rigate Bolognese klaar te maken.
Maar wat past er dan wel bij Bolognesesaus? Hoe weet je dus welke pasta bij welke saus hoort, of andersom, welke saus bij welke pasta? Het is heel eenvoudig. Stevige pastavormen gaan van nature het beste met stevige sauzen. Fusilli en Farfalle , de stevige pasta’s, eet je dus met Bolognese of Piccante, de stevige sauzen.
Een romige Funghi Porcini of Carbonarasaus past weer beter bij een ei-pasta. Tagliatelle bijvoorbeeld. En als je houdt van de holle variant, zoals Penne of Pipe, ga dan voor een saus met stukjes vlees of groenten. Een elegante spaghetti serveer je, je raadt het al, met een elegante saus. Zoals Pesto, Pomodorini Mozzarella of Pomodorini Basilico saus.

Beoordeel dit artikel