3 Kooktips voor de perfecte pasta!

Inspiratie Kooktips perfecte pasta Grand'Italia

Is je pasta niet helemaal geworden zoals je had gedacht maar weet je niet zo goed waarom? Misschien kan één van deze tips je uit de brand helpen…

1. De juiste soort pasta
Pasta komt in veel verschillende soorten en maten en dat is niet zomaar. De vorm van de pasta dient een doel. Bij een bolognesesaus kun je bijvoorbeeld het beste tagliatelle gebruiken, aan de platte pasta blijft de stevige saus het beste kleven. Bij spaghetti en andere dunne pastasoorten passen beter de gladde sauzen. Houd dus altijd de de pastasoort van het recept aan en niet gewoon de pasta die in je keukenkastje staat. 

2. Het  kookwater gebruiken
Spoel je pasta niet af en bewaar wat kookwater bij het afgieten. Bij pasta’s met een saus op basis van olijfolie of room komt dit goed van pas. Met 1 à 2 eetlepels kookwater wordt je saus heerlijk luxueus en zacht. Ook zorgt het zetmeel uit het kookwater ervoor dat de saus beter aan de pasta hecht.

3. Voldoende kookwater
Zorg dat je1 liter water per 100 gram droge pasta aanhoudt. Dat is de perfecte hoeveelheid water om pasta in te koken.  Al dente gekookt is dit gelijk aan circa 200 gram pasta, schoon op het bord.

Dus haal je grote pan maar vast uit de kast!

Beoordeel dit artikel