< Terug naar de receptenzoeker

Volkorenfusilli met erwten, spek en amandelen

Fusilli integrali con piselli, pancetta e mandorle

Ingrediënten

  • 500gramgram Grand'Italia
    Fusilli IntegraliFusilli Integrali
  • 500gramgram
    diepvriesdoperwtdiepvriesdorperwten
  • 50mlml
    waterwater
  • 1snufjesnufjes
    peperpeper
  • 1snufjesnufjes
    zoutzout
  • 200gramgram
    spekreepjespekreepjes
  • 50gramgram
    Parmezaanse kaasParmezaanse kaas
  • 1scheutjescheutjes
    olijfolieolijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Fruit de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie.
  2. Stap 2

    Bak vervolgens de spekreepjes in een pan met anti-aanbaklaag. Zo heb je geen boter of olie nodig en bakken ze in hun eigen vet. Voeg het spek bij de ui, voeg er de doperwten en 50 ml water bij en laat het geheel ca. 5-10 minuten inkoken. De doperwten zijn dan gaar en het water is grotendeels verdampt.
  3. Stap 3

    Kook de fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  4. Stap 4

    Rooster intussen de amandelen in een pan of in de oven. Giet de fusilli af en voeg deze samen met de Parmezaanse kaas en de amandelen bij het erwtenmengsel. Breng de pasta eventueel op smaak met peper en zout.