< Terug naar de receptenzoeker

Volkorenfusilli met erwten, spek en amandelen

Fusilli integrali con piselli, pancetta e mandorle

Ingrediënten

  • 500 gram gram Grand'Italia
    Fusilli Integrali Fusilli Integrali
  • 500 gram gram
    diepvriesdoperwt diepvriesdorperwten
  • 50 ml ml
    water water
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 1 snufje snufjes
    zout zout
  • 200 gram gram
    spekreepje spekreepjes
  • 50 gram gram
    Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
  • 1 scheutje scheutjes
    olijfolie olijfolie

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Fruit de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie.
  2. Stap 2

    Bak vervolgens de spekreepjes in een pan met anti-aanbaklaag. Zo heb je geen boter of olie nodig en bakken ze in hun eigen vet. Voeg het spek bij de ui, voeg er de doperwten en 50 ml water bij en laat het geheel ca. 5-10 minuten inkoken. De doperwten zijn dan gaar en het water is grotendeels verdampt.
  3. Stap 3

    Kook de fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  4. Stap 4

    Rooster intussen de amandelen in een pan of in de oven. Giet de fusilli af en voeg deze samen met de Parmezaanse kaas en de amandelen bij het erwtenmengsel. Breng de pasta eventueel op smaak met peper en zout.